Laptop

Laptop, tablet, okostelefon használat és javítás tippek

Vékonyabbak lesznek a Dell laptopjai

2022. szeptember 27. 14:51 - Kütyüszerviz

Újfajta memóriamodult tervezett a gyártó

dell laptop memoriaAmikor Dell laptopot választunk, az egyik alap szempont, a hosszantartó akkumulátor üzemidő és a teljesítmény mellett, hogy könnyű és vékony legyen az új szerzemény. Tudható, hogy a vékonyságnak és a teljesítménynek ára van, és ezt nem feltétlenül pénzben értjük. Az erős teljesítmény magasabb hőtermeléssel is jár, melyet el kell vezetni a laptop felületétől, a kényelmesebb használat és a stabil működés érdekében. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a magasabb hőmérséklet csökkenti az akumulátor élttartamát, bizonyos szint felett akár károsíthatja is.

A Dell vékonyságának akadálya

A laptop vékonyságát gátoló ok elsősorban a bővíthetőségben rejlik. Az integrált hardverek az alaplapra forrasztva helyezkednek el, ha azonban a későbbiekben szeretnénk bővíteni a mobil számítógépet, foglalatokra és természetesen helyre van szükség. A foglalatok természetesen jelentős helyigénnyel bírnak, ezért igazán vékony számítógépet csak végleges hardverkonfigurációval vásárolhatunk, a bővíthetőség lehetősége nélkül.

Dell szabvány a laptop méretéért

A Dell cég egy olyan új csatlakozási szabványt fejlesztett ki, melynek segítségével jóval vékonyabbra lehet tervezni a memóriamodulokat, így értelemszerűen a laptop mérete is csökken.

A szabvány neve CAMM, vagyis Compression Attached Memmory Module. Sajnos a megoldás csak a gép vastagságában nyújt csökkenést, mivel a rendszer lényege, hogy a 128 bittes buszt használja, így a hardver területe sokkal nagyobb lehet, viszont ez sok esetben másodlagos, különösen akkor, ha azt vesszük figyelembe, hogy napjainkban az egyre nagyobb kijelzővel szerelt gépek jönnek divatba.

A Dell cég a következő hardverelemek fejlesztésén is gőzerővel dolgozik:

  • laptop töltő hatékonysága,
  • akkumulátor üzemidejének növelése,
  • tárhelykapacitás növelése,
  • hatékonyabb hőelvezetés, vékonyabb kivitelben.

Vékonyabbak és sokkal hatékonyabbak lesznek a Dell cég laptopjai.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop.blog.hu/api/trackback/id/tr4017941244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása